Business Internaţional

Reţeta celui mai bun cocktail din lume a fost dezvăluită: whisky, un albuş de ou şi sucul de arţar sunt câteva dintre ingredintele câştigătoare

mixerplanet.com

Autor: Bianca Dorobanţu

23.04.2016, 14:56 767

Japonezul Michito Kaneko a dezvăluit reţeta cocktailului care i-a adus primul loc anul trecut în Clasamentul Mondial pentru Cel mai Bun Barman, scrie GQ British.

54 de barmani talentaţi s-au adunat anul trecut, în Cape Town, pentru a participa la această competiţie, care a desemnat Barmanul Anului. După patru zile „aprige” de concurs, în care concurenţii au fost supuşi unor provocări grele, Michito Kaneko a fost desemnat cel mai bun barman din lume.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti, îngheţate în timp, departe de zgomotul şi agitaţia marilor oraşe. Galerie FOTO spectaculoasă

Cel mai colorat maraton: cum arată Color Run de la înălţime. Galerio FOTO. VIDEO

Trebuie să încerci! Oaza din subteran: Cafenea, cinema 3D, restaurant la 120 de m adâncime. Galerie FOTO

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Concursul a avut şase probe menite să testeze atât abilităţile tehnice ale barmanilor, cât şi felul în care aceştia reacţionează sub stres.

De la proba în care concurenţii au trebuit să prepare cocktailuri care să reflecte diferitele perioade de timp în ce priveşte tehnica preparării, la cea împotriva cronometrului, în care au avut doar zece minute la dispoziţie pentru a pregăti între cinci şi zece cocktailuri, barmanii au fost nevoiţi să demonstreze că fiecare băutură are calitate şi consistenţă.

În finală au rămas doar şase concurenţi, iar fiecare dintre ei a trebuit să prepare o băutură pe care să îşi pună amprenta şi să îşi arate propriul stil. Michito Kaneko a câştigat premiul cel mare cu „Barmanul călător”, un cocktail preparat dintr-un albuş de ou, suc de mere, sirop de arţar, apă de mare, whisky Johnnie Walker, unt, scorţişoară şi câteva picături de bitter, amestecate cu  grijă şi măiestrie.

„În Japonia, noi muncim foarte mult pentru fiecare cocktail pe care îl facem. Scopul este de a obţine cocktailul perfect şi noi încercăm întotdeauna de a îmbunătăţi aceste tehnici.  Japonezii se concentrează pe abilităţi şi pe meşteşug, în sine. Încercăm să nu ne abatem de la acest aspect care este foarte important într-o competiţie precum Clasamentul Mondial.”

Interesul de a fi barman i-a fost trezit lui Michito, fost muncitor în construcţii, care deţine un bar în Japonia, acum 13 ani, în timp ce îşi ajuta un prieten care avea un bar.

„În toate probele, cocktailurile sale au fost subtile, armonioase şi impecabil calibrate”, spune unul dintre juraţii concursului.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO