Business Internaţional

Reuniune de urgenţă a bancherilor de top din UE programată în seara aceasta la ora 19:00

Reuniune de urgenţă a bancherilor de top din UE programată pentru duminică seara

Autor: Radu Racu

07.08.2011, 16:59 500

Membrii Consiliului Băncii Centrale Europenese vor reuni duminică într-o întâlnire de urgenţă la ora 19:00 (oraRomâniei) pentru a stabili un plan de măsuri pentru Italia şiSpania, în lumina reducerii ratingului Statelor Unite de cătreagenţia Standard&Poor's, informează AFP.


BCE a anunţat la sfârşitul acestei săpătămânica este de acord să cumpere obligaţiuni italiene şi spaniole, înschimbul unor măsuri de reducere a deficitelor bugetare din acesteţări.


Italia, ţara cu cea mai mare datorie publicădin Europa, a reintrat pe radarele de panică ale investitorilor,după ce nu a reuşit să vină cu un plan urgent de reducere acheltuielilor. Costurile cerute de investitori pentru a creditaItalia au atins săptămâna aceasta pragul îngrijorător de 6%, iarcapacitatea autorităţilor din peinsulă de a atrage bani din mediulprivat este serios pusă la îndoială.


Agenţia de rating Standard&Poor's a retrogradat calificativul acordat StatelorUnite pentru prima dată în istorie, de la AAA la AA+,cu perspectivă "negativă" oferind astfel o lovitură puternicăsistemului politic şi în acelaşi timp o critică la adresalegislativului pentru eşecul de a reduce cheltuielile şi de aechilibra bugetul. Este pentru prima dată când SUA pierde ratingulmaxim acordat de agenţia Standard & Poor's în anul1917.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO