Business Internaţional

Revoluţia blockchain: Coca-Cola şi Departamentul de Stat din SUA vor folosi tehnologia pentru a combate fenomenul muncii forţate

Revoluţia blockchain: Coca-Cola şi Departamentul de...

Autor: Alex Ciutacu

18.03.2018, 14:26 890

Compania Coca-Cola şi Departamentul de Stat al SUA, împreună cu alte două  companii, au anunţat că vor lansa un proiect prin care vor utiliza tehnologia de ledger (n.r: registru) a blockchain-ului pentru a crea un registru securizat al muncitorilor, în lupta împotriva muncii forţate, potrivit Reuters.

Departamentul de Stat a transmis că acesta este primul proiect major al unei agenţii guvernamentale pe baza tehnologiei blockchain, ceea ce subliniază utilitatea tehnologiei în societate.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii, aproape 25 de milioane de oameni lucrează în condiţii de muncă forţată la nivel mondial, 47% dintre aceştia fiind în regiunea Asia-Pacific.

Companiile de alimente şi băuturi sunt sub presiunea de a lua măsuri pentru a reduce riscul de muncă forţată în ţările de unde îşi obţin trestia de zahăr. Un studiu realizat anul trecut de firma KTC arată că majoritatea companiilor din industrie nu iau măsuri pentru a rezolva problema.

Studiul arată că firma Coca-Cola, una din cele zece companii analizate de KTC, se angajează în a realiza 28 de studii la nivel naţional, care au ca obiect analizarea nivelului de muncă forţată şi numărul de copii trimişi la muncă silnică, până în 2020.

Gigantul din Statele Unite a transmis că explorează de peste un an capacităţile tehnologiei blockchain şi analizează o serie de proiect pe baza acesteia.

„Intrăm în parteneriat pentru acest proiect pilot, care are menirea de a creşte transparenţa şi eficienţa procesului de verificare legat de politicile locului de muncă, în cadrul reţelei noastre de furnizori”, a transmis Brent Wilton, şeful global al politicilor cu privire la locul de muncă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO