Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA: Reţeaua teroristă Stat Islamic nu a fost învinsă definitiv

13 feb 2018 Autori: Marian Avram , Mediafax

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a declarat, marţi, că încheierea operaţiunilor de amploare împotriva reţelei teroriste Stat Islamic nu înseamnă că SUA şi aliaţii săi şi-au îndeplinit obiectivul de a înfrânge definitiv gruparea jihadistă, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Declaraţiile lui Tillerson au fost făcute în contextul în care acesta efectuează un turneu diplomatic în Orientul Mijlociu. Prezent la o reuniune a coaliţiei internaţionale împotriva reţelei Stat Islamic coordonată de SUA, Tillerson a precizat că Washingtonul a decis să ofere un ajutor suplimentar de 200 de milioane de dolari pentru stabilizarea zonelor eliberate din Siria de sub controlul jihadiştilor.

”Încheierea operaţiunilor militare majore nu înseamnă că am atins obiectivul de a învinge definitiv reţeaua teroristă. Stat Islamic rămâne o ameninţare serioasă la adresa stabilităţii regionale şi la adresa unei părţi importante a lumii”, a declarat Tillerson.

Secretarul american de Stat a afirmat că militanţii reţelei Stat Islamic încearcă să acapareze teritorii în statele în care activează şi a adăugat că situaţia din Siria nu trebuie să se repete.

Tillerson şi-a exprimat preocuparea faţă de recentele evenimente din nordul Siriei, unde Turcia a lansat o operaţiune militară împotriva poziţiilor ocupate de kurzi, adăugând că este conştient de ”îngrijorările legitime ale Turciei faţă de securitatea naţională”.

 
Cuvinte cheie:
SUA
, STAT ISLAMIC
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide