Business Internaţional

Rezerva Federală va menţine dobânda de politică monetară

Rezerva Federală, la prima conferinţă de presă din istoria instituţiei americane, anunţă menţinerea dobânzii de politică monetară

Autor: Adrian Voicu

27.04.2011, 19:45 27

Rezerva Federală americană a anunţat astăzi că va menţineneschimbată dobânda de politică monetară şi că va încheia programulde 600 miliarde de dolari de achiziţii de obligaţiuni la sfârşitullunii iunie, informează Bloomberg.

Rezerva Federală americană a anunţat astăzi că va menţineneschimbată dobânda de politică monetară şi că va încheia programulde 600 miliarde de dolari de achiziţii de obligaţiuni.

Instituţia a menţionat că economia îşi revine "într-un ritmmoderat", creşterea preţurilor din ultima perioadă fiind doar unatemporară.

Bernanke a pus inflaţia pe seama creşterii înregistrate depreţurile de pe piaţa energiei. Vorbind despre propriul portofoliude obligaţiuni, acesta a declarat că Rezerva Federală "estepregătită să îşi ajusteze acele deţineri pentru a încuraja la maximangajările şli stabilitatea preţurilor".

"Revenirea economică continuă într-un ritm moderat, iarcondiţiile de pe piaţa muncii se îmbunătăţesc gradual", a anunţatComitetul pentru o Piaţă Deschisă din cadrul Rezervei Federale.

Preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, a declarat că vamenţine stimularea economică până în momentul în care creştereapieţei muncii îşi va reveni şi va fi destul de robustă pentru aface faţă condiţiilor de pe piaţa creditării.

Rezerva Federală a menţinut neschimbată dobânda de politicămonetară la 0-0,25%, nivel la care a ajuns în decembrie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO