Business Internaţional

Gigantul american Microsoft înregistrează primul trimestru cu vânzări de peste 40 de miliarde de dolari. Profiturile nete ajung la 15,5 miliarde, în creştere cu 33%

Gigantul american Microsoft înregistrează primul...

Autor: Eduard Ivanovici

27.01.2021, 14:29 810

Microsoft a înregistrat venituri de 43 de miliarde de dolari în ultimele trei luni ale anului trecut, în timp ce profitul net a ajuns la 15,5 miliarde de dolari, reiese de pe site-ul oficial al companiei.

Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, veniturile au crescut cu 17%, iar profiturile nete au înregistrat un plus de 33%.

De asemenea, veniturile diviziei de cloud Azure au raportat o creştere de 50%, în condiţiile în care pandemia a accelerat tranziţia întreprinderilor spre spaţiul digital. Analiştii se aşteptau în medie la o creştere de 41,4%.

Platforma GamePass, care oferă acces nelimitat la peste 200 de jocuri video, a numărat la finalul anului 18 milioane de abonaţi, de la 15 milioane în septembrie, iar veniturile generate de divizia „Intelligent Cloud” au crescut cu 23% faţă de ultimele trei luni din 2019 şi au ajuns la 14,6 miliarde de dolari.

„Rezultatele au fost alimentate de cererea continuă a clienţilor, înregistrând astfel un nivel extrem de puternic al nivelului de consum pe măsură ce clienţii şi-au îndreptat atenţia spre mediul virtual”, a declarat Amy Hood, director financiar în cadrul Microsoft.

Veniturile LinkedIn, care au scăzut semnificativ la începutul pandemiei, au crescut cu 23% şi au ajuns aproape de rata de dinainte de coronavirus – plus 24%. Totodată, veniturile create de software-urile Windows şi consolele Xbox au crescut cu 14% la 15,1 miliarde de dolari.

În prezent, Microsoft este a treia cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de 1.757 de miliarde de dolari, după o creştere de 21,16 de miliarde în ultimele 30 de zile. Preţul unei acţiuni este de 232,33 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO