Business Internaţional

Rezultatele măsurilor de relaxare monetară luate de BCE întârzie să apară

Rezultatele măsurilor de relaxare monetară luate de BCE...

Autor: Departamentul Economic

20.05.2016, 10:12 681

La mai puţin de doi ani de când preşedintele BCE a anunţat că va impulsiona achiziţiile băncii cu 3.000 de miliarde de euro pentru a creşte inflaţia, achiziţiile sunt pe punctul de a atinge un nou maxim record, însă inflaţia nu a făcut decât să se înrăutăţească în zona euro.

Dezamăgirea legată de eficienţa soluţiilor până acum este în mare parte legată de o scădere masivă a preţurilor petrolului şi o încetinire economică a Chinei, ceea ce înseamnă că activele BCE vor mai creşte considerabil înainte ca inflaţia să treacă iar pe plus, într-un teritoriu confortabil.

"Eficienţa uneltelor de relaxare economică, care semnalează capacităţile Băncii Centrale Europene, nu sunt la fel de eficiente pe cât se aştepta", a spus Karen Ward, economist la HSBC din Londra.

"Totuşi, ar fi fost mai rău dacă nu făceau nimic, iar mediul extern a afectat eficienţa măsurilor. Vedem însă în Europa că multe dintre probleme nu pot fi rezolvate strict cu politica monetară", a adăugat el.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO