Business Internaţional

Roger Federer, calificat în turul trei al turneului de la Wimbledon

Roger Federer, calificat în turul trei al turneului de...

Autor: Andrei Pal

29.06.2016, 20:28 96

Partida dintre cei doi sportivi a durat o oră şi 25 de minute. Willis, în vârstă de 25 de ani, lucrează ca antrenor pentru tenismeni amatori şi, în urmă cu câteva luni, se gândea să renunţe la cariera profesionistă întrucât nu vedea nicio speranţă de progres. În acest an, Willis jucase doar trei meciuri în circuitul ATP, într-un turneu Futures pe zgură în Tunisia, înainte de Wimbledon.

Setul trei s-a dovedit a fi cel mai echilibrat. Cei doi sportivi şi-au câştigat fără greşeală propriul serviciu, Marcus Willis fiind ovaţionat în mai multe rânduri de către public pentru loviturile şi punctele câştigate împotriva lui Federer. S-a mers cap la cap până la scorul de 4-4, când jucătorul din Elveţia a făcut break şi a urmat la serviciu pentru câştiarea setului. În final, Federer s-a impus, scor 6-4.

În primul set, Federer nu i-a dat nicio şansă adversarului său mai slab cotat. Elveţianul de 34 de ani a câştigat, scor 6-0, actul de debut al meciului, după doar 26 de minute. În setul doi, Willis a scăpat de emoţiile debutului la Wimbledon şi a reuşit, totuşi, să îi ia trei game-uri lui Federer, toate pe propriul serviciu.

Marcus Willis a avut un parcurs surprinzător în calificările turneului pe iarbă: 1-6, 6-4, 6-1 cu japonezul Yuichi Sugita (locul 99 ATP) în primul tur, 7-5, 6-4 cu rusul Andrey Rublev (203 ATP) în turul doi, 3-6, 7-5, 6-3, 6-4 cu rusul Daniil Medvedev (poziţia 228 ATP) în turul trei. Luni, în primul tur, Willis l-a învins pe lituanianul Ricardas Berankis (locul 54 ATP), scor 6-3, 6-3, 6-4.

Roger Federer va evolua în turul trei al turneului de la Wimbledon împotriva câştigătorului partidei dintre Daniel Evans şi Alexander Dolgopolov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO