Business Internaţional

Rogoff: China este cea mai mare ameninţare la adresa economiei mondiale în acest moment

Rogoff: China este cea mai mare ameninţare la adresa...

Autor: Catalina Apostoiu

27.09.2016, 00:00 1563

Încetinirea economiei Chinei, a doua ca mărime din lume, reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa economiei mondiale, a avertizat Kenneth Rogoff, profesor de economie la Universitatea Harvard, potrivit CNBC. „Cred că economia încetineşte acum mult mai mult decât o indică cifrele oficiale”, a declarat Rogoff, fost economist-şef al Fondului Monetar Internaţional, pentru BBC.

China trece printr-o „importantă revoluţie politică” făcând referire la campania Beijingului împotriva corupţiei şi la eforturile autorităţilor chineze de reorientare a economiei către consum.

„Dacă vreţi să priviţi către o parte a lumii care are o problemă a datoriilor, priviţi către China. A avut parte de o creştere bazată pe credit, iar acest lucru nu durează la nesfârşit”, a adăugat Rogoff. El nu este singurul care avertizează cu privire la China. Miliardarul George Soros a avertizat că creşterea alimentată de credit a Chinei se aseamănă uimitor cu condiţiile care au dus la criza financiară din 2008.

După ani de creşteri de trei cifre, economia chineză încetineşte, iar FMI se aşteaptă ca PIB-ul ţării să avanseze cu doar 6,6% în acest an. Potrivit lui Rogoff, economia ţării înregistrează deja o aterizare destul de dură. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO