Business Internaţional

Românca rănită la Londra venise cu logodnicul ei care îşi sărbătorea ziua de naştere-The Telegraph

Românca rănită la Londra venise cu logodnicul ei care...

Autor: Raluca Manga

23.03.2017, 14:51 504

Poliţia a salvat-o din râu după atac, iar acum se află în stare gravă la spital. Partenerul ei a fost de asemenea transportat la spital cu un picior fracturat.

The Telegraph relatează că cei doi români se plimbau pe pod spre London Eye când teroristul a intrat cu maşina în pietoni, înainte de a-l înjunghia mortal pe poliţistul Keith Palmer la intrarea în Parlamentul britanic.

Cotidianul britanic îl citează pe Paul Ciocoiu, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din România, care a spus că este de părere că femeia a fost "lovită de o maşină şi apoi aruncată în râul Tamisa".

Cei doi urmau să se întâlnească cu un prieten, Patrick Tracey, din comitatul Derbyshire, care a spus: "Nu au mai ajuns. Am sunat şi am auzit ţipete pe fundal şi am ştiut imediat că ceva nu este în regula. Sunt în stare de şoc".

Un purtător de cuvânt din cadrul Port of London Authority, instituţie care veghează asupra siguranţei pe râul Tamisa, a spus: "O femeie a fost scoasă din apă în apropiere de Podul Westminster. Ea este în viaţă, însă primeşte tratament medical urgent (...)". "Credem că a căzut de pe pod", a mai spus acesta.

Potrivit unor informaţii, românca şi logodnicul ei vizitaseră recent Catedrala Westminster şi roata-gigant London Eye înainte de a fi răniţi în atac.

Steve Voake, în vârstă de 55 de ani, a spus că mergea pe Podul Westminster spre districtul South Bank când a văzut urmările atacului. El a spus că a văzut o persoană în apă şi cel puţin două trupuri zăcând pe drum şi unul în apă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO