Business Internaţional

România se află în jumătatea mai prosperă a lumii într-un top al celor mai bogate 110 ţări

27.10.2010, 10:46 27

România se află în prima jumătate a unui clasament al celor maiprospere state din lume, într-un top realizat de institutulLegatum.Pe primul loc se află Norvegia, iar pe ultimul locZimbabwe. România se află pe locul 51, imediat după Kazahstan şiînaintea Thailandei. Români este în acest top după Costa Rica,Lituania, Bulgaria (46) dar înaintea Rusiei (63), Chinei, Ucrainei(69) sau a Mexicului (53).

Topul ia în considerare atât bogăţia cât şi starea de bine alocuitorilor şi gradul de dezvoltare a ţării respective.

Autorii topului sunt o organizaţie independentă, institutulLegatum care afirmă că îşi propune să cerceteze şi să susţină oînţelegere extinsă a prosperităţii globale. Institutul este parte agrupului Legatum, o organizaţie globală de investiţii private axatăpe investiţii pe pieţele internaţionale de capital şi pe promovareadezvoltării durabile. Compania are birouri la Londra şi înDubai.

Autorii afirmă că surpriza topului este că ţări ca Portugalia,Italia, Grecia sau Spania încep să fie depăşite din punct de vedreeal prosperităţii măsurate în acest fel de state ca Cehia, Sloveniasau Ungaria. Conform indexului, România stă cel mai bine laeducaţie (locul 43 în lume) şi cel mai slab la capitalul social(locul 94). Din punct de vedere al condiţiilor economice generaleRomânia se află pe locul 67.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO