Business Internaţional

Românul care a luat cu asalt toate reţelele de socializare din lume. Ilustraţiile sale au devenit celebre şi sunt cel mai tare trend de pe Internet

FOTO

FOTO

19.01.2016, 15:11 21718

Una dintre senzaţiile internetului din ultima vreme vine din partea unui român, Eugeniu Croitoru, care a luat cu asalt toate site-urile după ce ilustraţiile sale cu ”Bill”, care arată ”modul corect” în care ar trebui abordate anumite situaţii, au ajuns virale pe reţelele de socializare, potrivit BBC. 

”Be like Bill” (Fii ca Bill) este numele ilustraţiei, iar aceasta prezintă zeci de situaţii cu care ne confruntăm zi de zi, abordate însă greşit de cei mai mulţi oameni. Este vorba despre ”eticheta” modernă şi despre ceea ce trebuie făcut în anumite situaţii, atât mondene cât şi de conduită pe Internet. 

Bill este însă mult prea ”politicos” în ilustraţiile sale să îţi spună direct ce trebuie să faci. În schimb, românul a găsit o soluţie ingenioasă să dea un exemplu prin ”felului lui Bill de-a fi”. Totuşi, mesajul ilustraţiilor este foarte clar şi amuzant”. 

Imaginile au început să câştige popularitate la sfârşitul anului trecut, însă au explodat în ianuarie, odată cu apariţia unei pagini de Facebook dedicate, numită ”Fii ca Bill” -  Be like Bill. Acum pagina de Facebook are peste 1,2 mil. de like-uri. 

Întrebat de BBC dacă se aseamănă cu Bill, Eugeniu Croitoru a răspuns simplu: ”Nu, Bill este mult mai bun decât mine”. 

Croitoru locuieşte în Milano şi se descrie drept un ”antreprenor pe Internet”. Nu face niciun ban încă din concept, dar există speranţe pentru viitor. 

”Idea este simplă. Bill poate fi oricine este inteligent, cu bun simţ şi care nu face lucruri enervante”, a spus el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO