Business Internaţional

Roubini: Creşterea economică din zona euro ar putea fi "aproape de zero" în acest an

04.07.2010, 16:02 29

Creşterea economică din zona euro ar putea fi "aproape de zero"în acest an, după ce instabilitatea din trimestrul al doilea puneîn pericol estimările referitoare la un avans de 1%, a declarateconomistul american Nouriel Roubini, care anticipa iniţial unavans de 1%, transmite Reuters citată de Mediafax.

Totuşi, grupul statelor care folosesc moneda unică nu riscăreintrarea în recesiune, în pofida deteriorării încrederii pieţeifinanciare în creşterea economică, într-o perioadă de austeritatebugetară", a afirmat Roubini la o conferinţă economică care are locla Aix-en-Provence, în sudul Franţei.

"Având în vedere şocurile economice din ultimele luni, până lasfârşitul anului creşterea ar putea fi aproape de zero", a afirmatRoubini, celebru pentru prognozele pesimiste şi faptul că a preziscriza financiară mondială cu un an înainte de declanşare. Citiţimai multe despre previziunile economistuluiamerican pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO