Business Internaţional

Rusia a instalat sistemul antiaerian S-400 în Siria, la 50 km de frontiera cu Turcia

Rusia a instalat sistemul antiaerian S-400 în Siria, la...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

27.11.2015, 09:27 1677

Moscova anunţa că va mobiliza acest sistem avansat de rachete de tip sol-aer după ce Turcia a doborât marţi, pe 24 noiembrie, un avion de război rusesc la frontiera cu Siria.

Sistemul S-400 a fost instalat în provincia siriană Latakia, la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Turcia. El este capabil să lovească cu precizie ţinte situate pe o rază de până 400 de kilometri.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Moscova a avertizat joi că mobilizarea sistemului S-400 "va complica şi mai mult o situaţie şi aşa complicată în spaţiul aerian al Siriei".

William Stevens a subliniat pentru Interfax că sistemul S-400 "nu face nimic în plus în lupta împotriva Statului Islamic (SI), având în vedere că ei (jihadiştii) nu au forţe aeriene".

Stevens a adăugat că Washingtonul aşteaptă ca Rusia să respecte memorandumul bilateral cu privire la siguranţa zborurilor în zona de operaţiuni militare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO