Business Internaţional

Rusia a introdus taxe vamale pentru produsele importate din Moldova

Rusia a introdus taxe vamale pentru produsele importate...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

01.08.2014, 09:02 591

"Guvernul rus introduce taxe asupra produselor importate din (Republica) Moldova la nivelul tarifelor unice ale Uniunii Vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan)", potrivit unui document publicat pe site joi.

Decizia va intra în vigoare la 30 de la publicare, potrivit agenţiei ruseşti

Ministerul rus pentru Dezvoltare Economică a elaborat săptămâna trecută un proiect de decret privind anularea unor scutiri de taxe pentru anumite produse moldoveneşti, ca vin, carne, legume, fructe şi cereale.

Moscova a avertizat anterior Chişinăul că ar putea să renunţe la regimul de liber-schimb şi să adopte principiul naţiunii celei mai favorizate în relaţiile sale cu Republica Moldova, în urma ratificării de către moldoveni a Acordului de Asociere cu Uniunea Europană (UE).

Rusia şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea faţă de crearea unei zone de liber-schimb între Republica Moldova şi UE. Potrivit Moscovei, acest demers ar putea să antreneze un aflux de mărfuri pe piaţa rusească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO