Business Internaţional

Rusia avertizează că va închide robinetul cu gaze Ucrainei. „Această situaţie este intolerabilă, Ucraina nu a mai făcut plăţi din ianuarie”

Rusia avertizează că va închide robinetul cu gaze...

Autor: Mihai Draghici

23.04.2014, 20:23 350

"Această situaţie, după cum a spus preşedintele Vladimir Putin, este intolerabilă; Ucraina nu a mai făcut plăţi din ianuarie", a declarat Aleksandr Medvedev, citat de AFP.

"Nu am întrerupt gazele şi nu avem intenţia de a face acest lucru. Dar, dată fiind situaţia, ne rezervăm dreptul de a impune Ucrainei un sistem de plată în avans şi vor avea gazul pe care îl plătesc în avans", a subliniat vicepreşedintele Gazprom, explicând că această clauză figurează în contractul cu Kievul.

"Vom continua să livrăm gazul necesar clienţilor europeni", a dat asigurări Aleksandr Medvedev.

Săptămâna trecută, preşedintele rus, Vladimir Putin, a acordat Ucrainei termenul de o lună pentru a rezolva problema plăţilor.

"Pe 16 mai, îi vom informa pe partenerii noştri ucraineni că introducem sistemul de plată în avans. Vor putea plăti până la 1 iunie gazul pe care îl doresc pe luna iunie", a explicat Aleksandr Medvedev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO