Rusia avertizează SUA să nu atace forţele guvernamentale siriene

19 iun 2017 Autor: Mircea Olteanu

Moscova avertizează Washingtonul să nu atace trupele guvernamentale siriene, după ce un avion militar sirian a fost doborât de forţele americane, a declarat un reprezentant al Ministerului rus de Externe, potrivit agenţiei de ştiri Interfax, informează Reuters.

Incidentul riscă să ducă la escaladarea situaţiei din Siria, a mai avertizat oficialul rus.
Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a mai declarat că noile sancţiuni impuse de SUA la adresa Rusiei vor forţa Moscova să răspundă.

La rândul său, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că toate ţările ar trebui să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Siriei, adăugând că toate acţiunile pe teritoriul acestei ţări ar trebui efectuate în coordonare cu autorităţile de la Damasc, relatează agenţia Tass.

Ministrul rus a cerut tuturor părţilor implicate să evite acţiunile unilaterale şi să respecte suveranitatea Siriei.

Un avion de vânătoare american a doborât, duminică, o aeronavă militară siriană în provincia Raqqa, din nordul Siriei, Washingtonul comunicând că avionul sirian bombardase zone în care se aflau forţe ale coaliţiei împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Potrivit armatei siriene, avionul a fost doborât în apropierea oraşului Rasafah, în timp ce efectua o misiune împotriva militanţilor Stat Islamic. Pilotul a fost dat dispărut.

"Acest atac flagrant este o încercare de subminare a eforturilor armatei ca singura forţă eficientă capabilă, alături de aliaţii săi, să combată terorismul pe teritoriul său. Acest incident vine într-un moment în care armata siriană şi aliaţii săi au făcut progrese evidente în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic", se arată într-un comunicat al autorităţilor de la Damasc.

 
Cuvinte cheie:
RUSIA
, SUA
, SIRIA
, atac
, avertizare
, refuz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide