Business Internaţional

Rusia: Statele Unite controlează situaţia din Ucraina în regim manual

Rusia: Statele Unite controlează situaţia din Ucraina...

Autor: Mediafax

24.08.2016, 14:12 413

"Stim faptul că (vicepreşedintele american) Biden apelează Ucraina ca şi cum ar suna acasă, de câteva ori pe săptămână, pentru a da instrucţiuni. Şi acestea sunt doar apelurile telefonice de care ştim în mod oficial. Vă pot spune cu exactitate că un număr mare de apeluri nu sunt deloc dezvăluite," a declarat purtătoarea de cuvânt, adăugând că "Situaţia este controlată în regim manual."

O astfel de presiune ar fi trebuit să fie folosită pentru a forţa Kievul să respecte prevederile acordului de la Minsk cu privire la rezolvarea pe cale politică a conflictului din estul Ucrainei, a subliniat Zakharova.

Într-un interviu pentru publicaţia The Atlantic, care a apărut săptămâna aceasta, vicepreşedintele american Joe Biden a lăsat de înţeles că Statele Unite ar fi cerut preşedintelui Petro Poroşenko să-l demită pe fostul procurorul-general Viktor Shokin, ameninţând că, în caz contrar, Washingtonul va suspenda aprobarea unui împrumut în valoare de un miliard de dolari.

Evenimentul a avut loc mai mai devreme în aceast an, Poroşenko înaintând o cerere către Parlamentul de la Kiev în care cerea demiterea lui Shokin, solicitare aprobată de membrii parlamentului pe data de 29 martie.

Viktor Shokin era considerat de Washington drept un obstacol în lupta împotriva corupţiei endemice din Ucraina, notează Reuters online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO