Business Internaţional

Rusia susţine că armistiţiul din Siria a fost încălcat de nouă ori în ultimele 24 de ore

Rusia susţine că armistiţiul din Siria a fost...

Autor: Roxana Maciuca

28.02.2016, 17:18 373

Serghei Kuralenko, şeful centrului, a adăugat că acordul de încetare temporară a conflictului armat din Siria, stabilit în urma negocierilor dintre SUA şi Rusia, este respectat "în general".

Oficialul rus a precizat că armistiţiul a fost încălcat şi prin bombardamentele terestre din provincia Latakia, din nord-vestul ţării, din apropiere de graniţa cu Turcia, care au avut loc sâmbătă dimineaţă, la câteva ore de la intrarea în vigoare a armistiţiului.

Trei militanţi din gruparea rebelă A doua Divizie Costală, care aparţine coaliţiei Armata Siriană Liberă, au murit în atacul de sâmbătă pe care rebelii îl atribuie forţelor regimului Assad.

Autorităţile ruse şi siriene au anunţat că nu vor înceta bombardamentele în totalitate în ţară şi vor viza doar militanţi ai organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra.

Dar şi opoziţia siriană acuză că armistiţiul în vigoare ar fi fost încălcat de 15 ori de forţele regimului Bashar al-Assad, care sunt susţinute de forţele ruse, relatează BBC.

Unii activişti sirieni susţin că raidurile aeriene din provincia Alep de duminică ar fi avut ca ţinte militanţi ai grupării Al-Nusra, afliată reţelei teroriste Al-Qaida.

Centrul rus a mai precizat că a primit de la autorităţile americane lista celor 69 de grupări armate ale opoziţiei care au acceptat să respecte termenii impuşi de armistiţiu, informează, duminică, agenţia rusă Interfax.

Rusia a anunţat sâmbătă că a primit declaraţii din partea a 17 grupări armate ale "opoziţiei moderate" siriene care şi-au anunţat acceptul în privinţa armistiţiului.

Armata americană a declarat pentru BBC că a continuat să atace poziţii ale militanţilor SI, în cursul zilei de sâmbătă, efectuând inclusiv zece raiduri aeriene în apropiere de oraşul Tal Abiad, de la graniţa cu Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO