Business Internaţional

Rusia urmăreşte o fregată franceză care a intrat în Marea Neagră

Rusia urmăreşte o fregată franceză care a intrat în...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

20.11.2017, 14:45 1184

Forţele Navale ruse urmăresc deplasările unei nave franceze de recunoaştere care se află în Marea Neagră, afirmă surse militare citate de agenţiile de presă ruse Tass şi Sputnik.

Fregata franceză F-714 Guépratte, din clasa La Fayette, este dotată cu rachete antinavale de tip Exocet. Nava militară de recunoaştere a tranzitat duminică după-amiază Canalul Bosfor, intrând în Marea Neagră. Nava are instalaţii de interceptare şi, potrivit Forţelor Navale ruse, este dotată cu tehnologii care limitează observarea prin radare.

Potrivit site-ului Ministerului francez al Apărării, nava Guépratte "este concepută pentru a participa la misiuni de colectare a informaţiilor înaintea unei intervenţii militare".

"Fregata franceză a fost observată traversând Strâmtoarea Bosfor, iar acum îi urmărim direcţia. Chiar dacă nava are tehnologii de reducere a vizibilităţii pe radare, acestea sunt limitate, dat fiind că Marea Neagră este un spaţiu relativ mic", a declarat o sursă militară citată de agenţia Tass.

Forţele Navale ruse nu ştiu cu certitudine care este destinaţia navei militare franceze. "În acest moment, este imposibil să spunem în ce direcţie merge. Se află în centrul Mării Negre, mergând în direcţia nord-est", spre Georgia, a precizat oficialul citat.

Ministrul georgian al Apărării, Levan Izoria, a anunţat recent că o navă militară franceză va vizita Portul Batumi la sfârşitul lunii noiembrie, fără a oferi detalii.

Potrivit agenţiei Sputnik, în martie 2017, fregata F-714 Guépratte a făcut escală în Portul Constanţa şi a participat la exerciţii militare cu nave din România. În martie 2015, nava militară Guépratte a vizitat Portul ucrainean Odesa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO