Business Internaţional

Rusia va salva de la faliment banca „preferată“ a lui Bruce Willis cu 530 milioane dolari

Trust Bank l-a angajat pe actorul american Bruce Willis pentru a-i face reclamă

Trust Bank l-a angajat pe actorul american Bruce Willis pentru a-i face reclamă

Autor: Bogdan Cojocaru

23.12.2014, 00:04 487

Banca centrală a Rusiei va salva de la faliment cu injecţii de capital de 30 de miliarde de ruble (530 de milioane de dolari) banca Trust în primul bailout bancar din Rusia de la izbucnirea crizei rublei, scrie agenţia Thomson Reuters.

Trust, care l-a angajat pentru a-i face reclamă pe actorul american Bruce Willis, cunoscut pentru seria de filme „Greu de ucis“, se plasează pe locul 32 pe lista celor mai mari bănci din Rusia în funcţie de active, potrivit datelor Interfax. Banca ocupă poziţia 15 după mărimea conturilor personale private, inclusiv depozite. Banca centrală a anunţat că Agenţia pentru Asigurarea Depozitelor, pe care o controlează, va prelua temporar suprave­gherea băncii cu probleme. Această măsură „va permite Trust să continue fără probleme operaţiunile de plată“, se arată într-un comunicat al Băncii Rusiei.

Confruntat cu presiuni puternice create de prăbuşirea rublei şi de sancţiu­nile occidentale, sectorul bancar rusesc ar putea fi întărit de stat cu injecţii de capital de până la 1.000 de miliarde de ruble (18 miliarde de dolari), potrivit unei legi noi pregătite de guvern.

În ceea ce priveşte Trust Bank, banca centrală a anunţat că îi va alege curând un investitor, cel mai probabil una dintre marile bănci ale ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO