Business Internaţional

Ryanair zburdă pe bursă după publicarea rezultatelor financiare

Ryanair zburdă pe bursă după publicarea rezultatelor...

Autor: Anca Dumitrescu

26.05.2015, 11:21 1039

Pentru anul fiscal 2016, Ryanair anticipează un profit de 940 milioane euro-970 milioane euro, a anunţat marţi compania, transmite Bloomberg.

În urma informaţiilor, acţiunile Ryanair au urcat la bursa din Dublin cu până la 6,6%, cel mai mult în ultimele şase luni.

Pe parcursul anului trecut, Ryanair a îmbunătăţit de cinci ori prognoza referitoare la profit. Compania ţinteşte marile aeroporturi europene şi vrea să atragă pasageri de la operatori aerieni mari precum Deutsche Lufthansa şi Air France-KLM Group.

"Am lansat numeroase iniţiative, plăcute în mod clar de clienţi. Rezervarea locurilor, permisiunea pentru un bagaj suplimentar şi orarele mai convenabile pentru oamenii de afaceri au contribuit la creşterea numărului de pasageri", a declarat directorul financiar Neil Sorahan.

Pentru a profita de preţurile scăzute ale carburanţilor, datorate cotaţiilor scăzute ale petrolului, Ryanair a contractat 36% din carburantul necesar anului fiscal 2017, la un preţ mediu de 69 de dolari pe baril. Pentru actualul an fiscal, Ryanair a contractat deja 90% din necesarul de carburant, la preţul de 92 de dolari pe baril.

Numărul de pasageri al Ryanair a crescut anul trecut cu 11%, la 90,6 milioane de persoane, iar gradul de încărcare de la 83% la 88%, indicator care urmează să urce la 90%.

Până în martie 2016 Ryanair intenţionează să transporte 100 de milioane de pasageri, iar pentru a acoperi cererea din timpul verii compania intenţionează să închirieze şase aeronave în perioada respectivă.

Circa 50% din creşterea numărului de pasageri va avea loc la aeroporturi mari precum Bruxelles, Lisabona, Berlin şi Roma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO