Business Internaţional

Cum arată unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din România. Zeci de mii de turişti îi calcă pragul în fiecare lună. VIDEO

Autor: Andreea Tobias, Vasile Măgrădean

17.03.2016, 14:40 6014

Salina Turda este deschisă zilnic între orele 9.00 - 19.00.

Intrarea costă 20 de lei pentru adulţi, 12 lei pentru pensionari, 10 lei pentru elevi şi studenţi, iar copiii până la trei ani au acces gratuit.

În Salina Turda, preţul unei ture de opt minute cu roata panoramică este de 5 lei de persoană, o jumătate de oră de jucat mini-golf costă 10 lei de persoană, iar 20 de minute de bowling tot 10 lei de persoană.

"O plimbare cu barca pe lacul subteran costă 10 lei de persoană, durata fiind de 20 de minute, iar folosirea biliardului costă 4 lei pentru 20 de minute. Pentru o oră pe terenul de sport se plăteşte 100 de lei. De asemenea, practicarea tenisului de masă timp de o oră costă 10 lei. Avem şase piste de mini-golf, două piste de bowling, două mese de biliard şi patru de ping-pong. Pe terenul de sport se poate juca handbal, badminton sau tenis cu piciorul”, a afirmat directorul Salinei Turda.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană.

Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992.

În perioada 2008 - 2010, Salina Turda a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010 în prezenţa premierului de atunci Emil Boc şi a fostului ministru al Turismului Elena Udrea.

De la deschiderea din 1992 până în prezent, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ 2,7 milioane de turişti români şi străini.

Sursă video: YouTube

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO