Business Internaţional

Samsung are câştig de cauză în faţa Apple în procesul care vizează încălcarea unor patente

Samsung are câştig de cauză în faţa Apple în...

Autor: Anca Olteanu

07.12.2016, 11:42 363

Problema viza cât ar trebui să fie compensată Apple, conform prevederilor unei legi din 1887. Instanţa de judecată din Statele Unite a decis că plata potenţialelor câştiguri integrale ar fi o nedreptate, în contextul în care componentele vizate din telefoanele Samsung reprezintă doar o mică parte din dipozitiv.

Totuşi, disputa nu s-a terminat. Acum, cazul se întoarce la o instanţă inferioară care urmează să decidă nivelul de compensaţie pe care trebuie să îl plătească Samsung.

Decizia unanimă a Curţii Supreme vine în urma disputelor între cele două companii care au debutat în 2011, când Apple a dat în judecată Samsung, susţinând că rivalul său i-a furat elemente tehnologice şi marca înregistrată a aspectului iPhone.

Samsung a încercat să reducă suma pe care trebuia să o plătească firmei Apple în decembrie, în urma unui verdict din 2012, conform căruia compania a încălcat brevetele iPhone deţinute de Apple şi a copiat aspectul distinctiv.

După proces, valaorea despăgubirilor era de 930 de milioane de dolari. În mai 2015, o curte de apel din Statele Unite a menţinut verdictul de încălcare a brevetului, dar a adăugat că Apple nu poate proteja prin marca înregistrată aspectul iPhone. Astfel, curtea a redus suma pe care Samsung o avea de plătit.

Samsung a argumentat că dimensiunea penalizării nu ia în considerare faptul că telefoanele Apple conţin mai mult de 200.000 de alte brevete pe care compania nu le deţine.

Apple susţine că Samsung trebuie să plătească, succesul iPhone fiind legat, în opinia companiei, de aspectul aparte al dispozitivului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO