Business Internaţional

Samsung estimează o creştere de 80% a profitului operaţional în T3. Acţiunile au urcat cu 8,7%

Samsung estimează o creştere de 80% a profitului...

Autor: Anca Dumitrescu

07.10.2015, 11:13 184

Analiştii intervievaţi de Bloomberg anticipau un profit operaţional de 6.700 miliarde de woni.

Samsung va publica datele aferente trimestrului al treilea spre sfârşitul lunii, iar dacă vor confirma estimările atunci vor marca prima creştere a profitului trimestrial din ultimii doi ani.

Semiconductorii şi ecranele devin elemente centrale pentru relansarea dezvoltării Samsung, care împrospătează gama smartphone-urilor Galaxy pentru a concura cu iPhone-urile Apple şi telefoanele mai ieftine fabricate de producători din China şi India.

Compania sud-coreeană stabileşte preţurile pentru majoritatea componentelor în dolari, profitând astfel de transformarea veniturilor în woni, în condiţiile în care moneda sud-coreeană s-a depreciat faţă de moneda americană.

“A venit timpul să reanalizăm valoarea producţiei de componente a Samsung. Rezultatele din trimestrul al treilea dau un semnal bun că scăderea din ultimii doi ani a profitului a luat sfârşit”, a declarat Lee Jae Yun, analist la Yuanta Securities Korea.

Dolarul s-a apreciat cu circa 12% faţă de won, comparativ cu sfârşitul trimestrului trei al anului trecut.

Vânzările au urcat cu 7,5%, la 51.000 de miliarde de woni (44 miliarde dolari), în trimestrul al treilea, a anunţat miercuri compania, peste veniturile de 50.600 miliarde de woni anticipate de analişti.

Samsung nu furnizează date referitoare la profitul net sau detalii privind profiturile diviziilor.

Analiştii estimează că profitul operaţional al diviziei de telefoane mobile a avansat cu 24%, la 2.200 miliarde woni, prima creştere anuală din ultimele şapte trimestre. Vânzările sunt estimate la 27.000 miliarde woni.

Samsung a lansat smartphone-urile Galaxy S6 Edge Plus şi Note 5 în august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO