Business Internaţional

Samsung lansează un pariu de 22 de miliarde de dolari pe inteligenţă artificială şi 5G şi curtează piaţa vehiculelor autonome. Gigantul sud-coreean angajează 40.000 de oameni

Samsung lansează un pariu de 22 de miliarde de dolari pe...

Autor: Alex Ciutacu

19.08.2018, 19:47 914

Conglomeratul sud-coreean Samsung va investi 22 de miliarde de dolari în tehnologii emergente precum inteligenţa artificială şi 5G, încât caută noi produse care să-i conducă creşterea, potrivit CNN.

Samsung a transmis că va investi 22 de miliarde de dolari în patru segmente de business în următorii trei ani. Pe lângă inteligenţă artificială şi 5G Samsung se va concentra şi pe industria de componente pentru industria automotive electrică şi pe sectorul de biofarmaceutice.

Compania de hi-tech a anunţat că va angaja 1.000 de cercetători în inteligenţă artificială şi încearcă să devină lider în noua tehnologie 5G. Compania a transmis că ambele tehnologii sunt cruciale pentru dezvoltarea maşinilor autonome.

Samsung este cel mai mare conglomerat sud-coreean şi cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Însă profiturile companiei au avut de suferit din cauza unor vânzări sub aşteptări şi a unei cereri scăzute pe segmentul de chipuri.

De asemenea, Samsung se confruntă şi o amprentă mai mare în piaţă a competitorilor chinezi Huawei şi Xiaomi.

Compania a fost lovită de o serie de scandaluri în ultimii ani. Liderul de facto al grupului, Lee Jae-yong a fost condamnat pentru fapte de corupţie anul trecut, însă a fost eliberat din închisoare în luna februarie.

Investiţiile anunţate miercuri fac parte dintr-o strategie mai amplă prin care Samsung vrea să investească 160 de miliarde de dolari în următorii trei ani pentru cercetare şi dezvoltare.

Samsung a anunţat şi că va creea 40.000 de noi locuri de muncă în următorii trei ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO