Business Internaţional

Sancţiuni pentru două firme din Big Four: KPMG şi PwC au fost amendate cu milioane de lire

Sancţiuni pentru două firme din Big Four: KPMG şi PwC...

Autor: Dragoş Dinu

16.08.2017, 16:38 707

Două firme din Big Four, respectiv PricewaterhouseCoopers (PwC) şi KPMG, au primit amenzi de milioane de lire sterline pentru eşecurile lor din audit, fiind incriminate de calitatea slabă a serviciilor oferite, potrivit Business Insider.

Big Four este denumirea celor mai mari firme de audit şi consultanţă. Cele patru firme sunt recunoscute pentru faptul că se ocupă de auditul a trei sferturi din companiile publice şi private din toată lumea. Grupul este format din PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG, Ernst & Young şi Deloitte Touche Tohmatsu.

KPMG a fost amendată de US Securities and Exchanges Commission (SEC) cu 6,2 mil. dolari (4,8 mil. lire sterline) pentru evaluarea greşită a valorii activelor unei firme din domeniul energiei.

De-a lungul timpului, compania a mai făcut astfel de greşeli. În anul 2011, KPMG a emis un audit eronat companiei petroliere Miller Energy Resources. KPMG a supraevaluat de 100 de ori şi anumite active din Alaska.

De asemenea, PwC a primit o amendă de 5,1 mil. lire sterline, după care a fost „mustrată sever" de către Financial Reporting Council (Comisia de supraveghere din Regatul Unit al Consiliului de Raportare Financiară). Compania şi-a recunoscut abaterile din 2011 în examinarea de audit a companiei RSM Tenon Group, o firmă de servicii profesionale.

La începutul anului, Financial Reporting Council a emis un raport potrivit căruia trei firme de audit, dintre care KPMG şi Deloitte, au realizat servicii de calitate inferioară.

Temerile investitorilor cu privire la serviciile de slabă calitate ale marilor firme de audit cresc, iar finanţatori sunt puşi în situaţia de a se expune riscurilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO