Business Internaţional

Sângele apă nu se face: Trump nu a inclus pe lista bunurilor chinezeşti care vor fi taxate cu noile tarife produsele pe care le cumpără fiica sa

Sângele apă nu se face: Trump nu a inclus pe lista...

Autor: Răzvan Botea

13.07.2018, 12:37 531

Prima fiică a lui Donald Trump, Ivanka, se pare că nu crede în „Made in America”. Aplicarea tarifelor vamale la importurile chinezeşti din SUA nu va afecta şi bunurile pe care Ivanka le cumpără pentru linia sa de modă, scrie The Huffington Post.

 În timp ce Trump vrea să mute o parte din producţia de motociclete Harley Davidson în Uniunea Europeană pentru a se eschiva de la măsurile europene de retorsiune, prima fiică şi consilierul senior de la Casa Albă nu a produs pe pământ american niciun obiect care aparţine brandului „Ivanka Trump”.

Trump a impus tarife vamale le bunuri chinezeşti în valoare de 34 miliarde de dolari, acoperind o gamă largă de produse, de la bărci la dispozitve medicale sau componente auto. Printre produsele care nu au fost incluse pe listă se află şi cele pe care fiica sa le foloseşte pentru producţia sa de îmbrăcăminte.

Asta înseamnă că Chengdu Kameido Shoes din Sichuan poate continua să furnizeze încălţăminte pentru brandul Ivankăi, la fel ca şi până acum. În acest moment se organizează o licitaţie pentru un nou contract de fabricare a 140.000 de perechi de încălţăminte, a spus un purtător de cuvânt al companiei către publicaţia The South China Morning post.

Hangzhou HS Fashion din provincia  Zhejiang a spus de asemenea că onorează în acest moment comenzi pentru G-III Apparel Group, companie care furnizează încălţăminte brandului Trump.

Până în ianuarie 2017 toate produsele Ivankăi Trump erau produse în fabrici din China şi Hong Kong. De atunci, anumite linii de producţie s-au mutat în alte fabrici de peste hotarele SUA, cum ar fi în ţări precum Indonezia, Coreea de Sud sau Vietnam.

De cealaltă parte, alte întreprinderi din SUA resimt deja unda de şoc trimisă de războiul comercial. Măsurile de retorsiune aplicate de China au vizat produse precum fructele de mare, soia, maşini, mere, whiskey, sau produse din tutun, pe lângă multe altele.

Fermierii sunt îngrijoraţi că nu îşi vor vinde produsele pe care se pregăteau să le exporte în China şi mai mult decât atât, se tem că alte ţări le vor lua piaţa pe care aceştia s-au bazat ani de zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO