Business Internaţional

Sanofi a făcut publică o ofertă de 9,3 miliarde de dolari pentru achiziţia Medivation

Sanofi a făcut publică o ofertă de 9,3 miliarde de...

Autor: Departamentul Economic

28.04.2016, 10:34 142

Preţul propus de Sanofi ar evalua fiecare acţiune a companiei Medivation la 52,50 de dolari, o valoare cu peste 50% mai mare decât preţul mediu din ultimele două luni, a anunţat Sanofi.

Sanofi are nevoie de o nouă divizie de medicamente pentru a-şi impulsiona creşterea, în condiţiile în care insulina Lantus este deja pe piaţă de câţiva ani buni, iar noile medicamente anti-colesterol sunt prinse într-o luptă pentru patent. Medivation are un medicament pe piaţă împotriva cancerului de prostată, şi două noi produse oncologice în stadiul de dezvoltare clinică.

David Hung, CEO al Medivation, ar fi refuzat să se întâlnească cu omologul său de la Sanofi şi ar fi spus că bordul companiei nu are nicio intenţie să discute tranzacţia.

"Nu înţegem întârzierea în răspuns. Preţul pe care l-am oferit reprezintă o creştere substanţială şi este integral cash, fără alte condiţii de finanţare. În aceste circumstanţe considerăm că este necesar să facem oferta noastră publică, lucru pe care îl facem astăzi" a spus Olivier Brandicourt, CEO Sanofi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO