Business Internaţional

Sanofi face să explodeze activitatea de fuziuni şi achiziţii din biotehnologie

Sanofi face să explodeze activitatea de fuziuni şi...

Autor: Bogdan Cojocaru

23.01.2018, 00:00 248

Activitatea de fuziuni şi achiziţii din biotehnologie a explodat ieri după ce producătorul de medicamente francez Sanofi şi compania Celgene din SUA au anunţat că vor cheltui în total peste 20 de miliarde de dolari pentru a adăuga în portofoliu noi produse pentru tratarea hemofiliei şi cancerului, scrie Reuters.

Sanofi a acceptat să cumpere expertul american în hemofilie Bioverativ pentru 11,6 miliarde de dolari, cea mai mare astfel de tranzaţie în care compania franceză s-a implicat în ultimii şapte ani. Celgene plăteşte circa nouă miliarde de dolari  pentru 90% din compania Juno Therapeutics, specializată în produse contra cancerului. După această achiziţie, Celgene va deţine în totalitate compania. În urma anunţurilor, acţiunile Bioverativ au sărit în sus cu 63%, iar cele ale Juno au crescut cu 27%.

Titlurile Sanofi au scăzut cu 4%. „Semnele sunt bune pentru activitatea de fuziuni şi achiziţii din 2018“, spune Chris Stirling, analist la KPMG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO