Business Internaţional

Scandal la cel mai înalt nivel în fotbal: Investitorul chinez care a reuşit să pună mâna pe AC Milan a falsificat rapoartele bancare

Scandal la cel mai înalt nivel în fotbal: Investitorul...

Autor: Ştefan Stan

21.09.2016, 10:07 17475

Grupul de investitori chinezi care a căutat finanţare pentru a cumpăra AC Milan, clubul de fotbal deţinut de fostul premier Italian Silvio Berlusconi, a oferit un raport bancar fals în prima etapă a negocierilor, potrivit unei declaraţii a creditorului a cărui nume apare pe documente, scrie Bloomberg.

Berlusconi Fininvest a acceptat luna trecută să vândă echipa unui grup de investitori chinezi puţin cunoscuţi pentru 740 de milioane de euro, inclusiv datorie. Pentru a-şi demonstra puterea financiară în timpul discuţiilor, grupul chinez a oferit documente care păreau să fie de la Banca Jiangsu, care arătau detaliile unor tranzacţii.

După ce a analizat situaţia, Banca Jiangsu a spus că nu a emis niciun astfel de document care să detalieze tranzacţiile din acel cont, potrivit unei declaraţii ale creditorului chinez.

Consortiul chinez, condus de omul de afaceri Li Yonghong, cunoscut şi Sino-Europe Sport Investment Management Changxing nu ”confirm că a trimis vreodată un astfel de document”, refuzând să fie mai specific. ”După cum deja am demonstrate, noi rămânem pe poziţii şi vrem să încheiem afacerea”, a spus el.  

Unul dintre rapoartele băncii arată că a fost printat la 4:14 PM pe 25 aprilie, cu o balanţă de plăţi de 852.468.304 yuani în caea zi. Este ştampilată cu simbolul Băncii Jiangsu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO