Business Internaţional

Scandalul datelor personale continuă: O nouă reţea de socializare a anunţat că datele a mai mult utilizatori ar fi fost publicate

Scandalul datelor personale continuă: O nouă reţea de...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

04.05.2018, 00:02 125

Compania Twitter Inc a pornit o investigaţie şi şi-a îndemnat joi cei 330 de utilizatori să îşi schimbe parolele, după ce mai multe ar fi fost publicate în urma unei erori de sistem, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Compania care administrează reţeaua de socializare online a declarat că nu există nicio dovadă că parolele ar fi fost furate sau folosite în mod ilegal.

Cu toate acestea, Twitter şi-a îndemnat utilizatorii să îşi schimbe parolele "din motive de precauţie".

În luna februarie, comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen, Vera Jourova, a avertizat companiile Facebook, Google şi Twitter "să facă mai mult" pentru a actualiza termenii şi condiţiile de utilizare în concordanţă cu legislaţia Uniunii Europene.

Platforma de microblogging nu a menţionat numărul platformelor publicate, însă o sursă a declarat că numărul este "subsanţial", iar parolele au fost afectate timp de câteva luni.

Twitter a descoperit eroarea în urmă cu câteva săptămâni, a mai informat sursa, care a vorbit în condiţii de unanimitate.

Uniunea Europeană va începe în curând implementarea unei legislaţii privind protecţia datelor cu caracter personal.

"Ne pare foarte rău că acest lucru s-a întâmplat", a informat Twitter printr-un comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO