Business Internaţional

Se anunţă noi scăderi de preţuri la benzină: petrolul s-a ieftinit la minimul ultimilor patru ani

Se anunţă noi scăderi de preţuri la benzină:...

Autor: Luiza Chiroiu

27.11.2014, 12:09 2256

Preţul barilului de petrol Brent a coborât cu 2,5% joi, la 75,83 de dolari, la Londra, acesta fiind cel mai scăzut nivel din 7 septembrie 2010 până în prezent.

De asemenea, preţul petrolului West Texas Intermediate a înregistrat un declin un declin de 1,1%, preţul barilului fiind de 72,9 dolari, potrivit Bloomberg.

Scăderea preţului petrolului la minimul ultimilor patru ani s-a produs în condiţiile în cae reprezentanţii Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se întâlnesc joi la Viena, în Austria, pentru a discuta o eventuală reducere a producţiei mondiale.

Miercuri, ministrul Petrolului din Arabia Saudită, Ali al-Naimi, a declarat că se aşteaptă ca "preţurile să se stabilizeze singure", lăsând să se înţeleagă că nu va pleda pentru reducerea producţiei OPEC.

"Este un semn clar că saudiţii şi OPEC nu vor face nimic în cadrul întâlnirii. Nimic nu e sigur, dar cred că acesta este un semnal clar", a apreciat Michael Wittner, directorul departamentului de cercetare de piaţă al Societe Generale.

OPEC furnizează 40% din necesarul de petrol la nivel mondial.

Preţurile ţiţeiului au coborât semnificativ în acest an, cu 26%, pe fondul creşterii producţiei de petrol în Statele Unite la cel mai înalt nivel din ultimele trei decenii şi al cererii slabe la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO