Business Internaţional

Se destramă plasa speculaţiilor: Siemens a retras 500 mil. euro de la SocGen deoarece depozitul ajunsese la termen, nu că n-are încredere în banca franceză

Autor: Bogdan Cojocaru

20.09.2011, 16:16 1143

Conglomeratul industrial german Siemens a retras 500 de milioane de euro de la banca franceză Societe Generale înainte de testele de stres efectuate anul acesta în sistemul bancar la nivel Uniunii Europene deoarece depozitul ajunsese la termen, a declarat pentru agenţia Dow Jones o sursă apropiată situaţiei.

"Termenul pentru care banii au fost depozitaţi a ajuns la sfârşit, iar fondurile au fost retrase", spune sursa citată, care adaugă că decizia grupului german cu are legătură cu îngrijorările privind siguranţa financiară a SocGen.

Afirmaţiile vin după ce publicaţia Financial Times (FT) a indicat că Siemes a retras, cu două săptămâni în urmă, depozite în numerar de peste 500 de milioane de euro de la o mare bancă franceză pentru a le transfera la Banca Centrală Europeană (BCE), dând astfel semnale că marile companii caută refugiu faţă de criza datoriilor de stat.

Băncile franceze au intrat în centrul turbulenţelor de pe pieţe din cauza temerilor privind expunerile pe care le au la Grecia. La începutul acestei luni, agenţia de evaluare financiară Moody's a retrogradat ratingurile SocGen şi Credit Agricole.

Siemens a catalogat ca fiind "speculaţii" informaţiile apărute în FT, potrivit AFP.

"Nu comentăm deoarece le considerăm ca fiind speculaţii fără sursă", a declarat un purtător de cuvânt al grupului german.

Siemens este doar una dintre marile companii cu licenţă bancară care le permite să constituie depozite directe la BCE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO