Business Internaţional

Se ridică din nou nori negri deasupra Europei: 2018 se anunţă un an al prudenţei, al riscurilor şi poate al unei mari încetiniri economice

Se ridică din nou nori negri deasupra Europei: 2018 se...
02.06.2018, 16:01 3201

Dacă 2017 a fost pentru zona euro şi Uniunea Europeană un an al exuberanţei, atât economice, cât şi politice, 2018 se anunţă un an al prudenţei, al riscurilor şi poate al unei mari încetiniri economice.

Germania se confruntă cu o scădere a creşterii economice, iar Italia revine în prim-plan datorită populismului, dar şi a problemelor bancare.

Cel mai bine ar fi ca Italia să părăsească zona euro, spune Alexander Gauland, colider celui mai mare partid de opoziţie din Germania. Noul guvern al Italiei nu va contribui la stabilitatea din Europa şi din UE.

Banca Centrală Europeană, care a salvat zona euro prin injecţiile de lichiditate, se teme că economia va frâna şi mai mult, ceea ce va aduce din nou volatilitate pe pieţe.

Venirea lui Trump la Casa Albă nu este de bun augur pentru Europa, iar războiul comercial dintre americani şi chinezi va lovi în plin exporturile Germaniei, locomotiva Europei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO