Business Internaţional

Se schimbă regulile pentru Brexit: Avertismentul preşedintelui Camerei Comunelor

Se schimbă regulile pentru Brexit: Avertismentul...

Autor: Mihai Draghici

18.03.2019, 18:28 12537

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a avertizat luni după-amiază că premierul Theresa May nu poate supune votului proiectul de acord Brexit în forma care a fost deja respinsă de parlamentari.

John Bercow a atras atenţia că ar putea bloca organizarea unui nou vot pe tema Acordului Brexit în Camera Comunelor dacă documentul nu va fi "substanţial diferit" de primele două versiuni. Bercow a invocat o regulă procedurală veche de 400 de ani care interzice voturile parlamentare repetate pe aceeaşi temă într-un interval scurt.

"Guvernul nu are legitimitatea de a propune din nou în Camera Comunelor un proiect de lege care nu este substanţial diferit de cel de săptămâna trecută", a declarat John Bercow, citat de postul Sky News.

"Această decizie nu trebuie considerată ca fiind ultimul meu cuvânt pe această temă. Are doar rolul de a indica ce test trebuie trecut de Guvern pentru a putea organiza un nou vot în această sesiune parlamentară", a subliniat Bercow.

În acest context, Theresa May riscă să fie nevoită să ceară direct amânarea Brexit pe termen lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO