Business Internaţional

Secretarul general al NATO: Insistenţa lui Trump privind cheltuitele militare produce rezultate pozitive

Secretarul general al NATO: Insistenţa lui Trump privind...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

20.09.2017, 14:36 103

Stoltenberg, prezent la cea de-a 72-a reuniune a Adunării Generale a ONU, a declarat că preşedintele american a fost foarte clar că "Statele Unite îşi menţin angajamentul faţă de NATO, însă nu doar prin cuvinte, ci şi prin fapte".

Secretarul general a mai apreciat pozitiv şi insistenţa lui Trump privind necesitatea ca toate statele membre să-şi sporească cheltuielile militare.

"După mulţi ani de declin, pentru prima dată după finalul Războiului Rece, am observat o sporire reală a cheltuielilor alocate apărării în Europa şi Canada", adăugând că este în creştere numărul statelor NATO care alocă apărării cel puţin 2% din PIB, un obiectiv stabilit la Summitul Alianţei Nord-Atlantice din Wales, în 2014.

În prezent, doar cinci dintre cele 28 de state membre NATO alocă cel puţin 2% din PIB apărării - Statele Unite, Marea Britanie, Estonia, Polonia şi Grecia, însă Stoltenberg a adăugat că se aşteaptă ca România să îndeplinească această obiectiv în acest an, iar Lituania şi Letonia, anul următor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO