Business Internaţional

Şeful Deutsche Bank: Europa are nevoie de fuziuni, atât naţionale cât şi globale pentru a face faţă scăderii ratelor

Şeful Deutsche Bank: Europa are nevoie de fuziuni, atât...
31.08.2016, 13:03 542

John Cryan, CEO al Deutsche Bank, a spus miercuri că Europa are nevoie de mai multe fuziuni între băncile europene şi mai multe acţiuni din partea băncilor centrale pentru a contracara efectele negative ale dobânzilor scăzute, scrie Market Watch.

În remarcile dinaintea unei conferinţe financiare din Frankfurt, Cryan a spus că băncile reprezintă un risc mai redus faţă de perioada dinaintea crizei financiare, dar sunt mai puţin profitabile. El a spus că în Germania, piaţa domestică a Deutsche Bank, sunt prea multe bănci cu profitabilitate redusă pentru a fi sustenabile în forma curentă.

”Nu este sustenabil ca băncile europene să fie blocate într-o dilemma fundamental”, a spus John Cryan.

Băncile europene trebuie să îşi reducă costurile şi să îmbunătăţească tehnologia, a spus el, dar a adăugat că doar o eficienţă mai bună nu va asigura sustenabilitatea sistemului bancar de pe continent sau din afara acestuia. ”Pentru sustenabilitate este nevoie de pieţe de capital mult mai solide”.

”Avem nevoie de mai multe fuziuni la nivel national, dar şi în afara graniţelor”, a adăugat el.   

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO