Business Internaţional

Dominique Strauss-Kahn va primi compensaţii de cel puţin 60% din salariul anual, dacă va fi demis

Dominique Strauss-Kahn va primi compensaţii de cel puţin 60% din salariul anual, dacă va fi demis

Autor: Alexandra Fusoi, Marius Oncu - Mediafax

15.05.2011, 17:57 1488

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, DominiqueStrauss-Kahn, va primi compensaţii echivalente cu cel puţin 60% dinsalariul anual în valoare de 421.000 de dolari, dacă va fi demis deboard-ul instituţiei.

Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost pus subacuzare pentru agresuine sexuală şi tentativă de viol asupra uneifemei în vârstă de 32 de ani, într-un hotel din New York. El a fostreţinut după ce se îmbarcase într-un avion Air France care sepregătea să decoleze de pe aeroportul John F. Kennedy.

Instituţia impune angajaţilor să respecte un cod de conduită,care prevede respectarea legilor, dar şi "urmărirea celor maiînalte standarde de comportament etic, în concordanţă cu valori caintegritatea, imparţialitatea sau discreţia", potrivit AFP.

Codul de conduită prevede încetarea contractului de angajare încazul unor încălcări "serioase".

Potrivit contractului de angajare al lui Strauss-Kahn publicatîn noiembrie 2007, când acesta a preluat postul de director generalpentru un mandat până în 2012, chiar dacă este demis de board,şeful FMI va primi compensaţii începând de la 60% din salariulanual.

Strauss-Kahn are un salariu anual de 421.000 de dolari, la carese adaugă o "alocaţie" suplimentară de 75.000 de dolari, noteazăReuters.

Directorul Fondului Monetar Internaţional, DominiqueStrauss-Kahn, a fost pus sub acuzare duminică pentru agresiune sexuală,tentativă de viol şi sechestrare de persoană, în urma unui incidentprodus într-un hotel din New York, a declarat avocatul său, citatde CNN.

Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, se aflăîn custodia poliţiei, fiind bănuit de agresarea sexuală a uneiangajate a unui hotel din Times Square, a declarat comandantuladjunct al poliţiei din New York, Paul Browne.

Şeful FMI are trei cazuri de agresiune sexuală laactiv

UPDATE: Directorulgeneral al Fondului Monetar Internaţional neagă toate acuzaţiile şiva pleda nevinovat, a declarat avocatul său, William Taylor. "Vapleda nevinovat", a spus Taylor, refuzând să ofere orice altdetaliu în legătură cu procedura. Întrebat dacă acest lucruînseamnă că Straus-Kahn neagă toate acuzaţiile formulate împotrivasa, avocatul a răspuns afirmativ.

Directorul FMI a fost acuzat de agresiunesexuală, tenativă de viol şi sechestrare de persoană, a precizatavocatul său, Benjamin Brafman, într-un email trimis duminicădimineaţă.

Poliţia l-a reţinut pe Strauss-Kahn peaeroportul John F. Kennedy, la bordul unui avion Air France cudestinaţia Paris, a precizat Browne. Directorul FMI a fost luat încustodia poliţiei şi transferat pentru interogatoriu la o secţie depoliţie din Manhattan.

Browne a precizat că Strauss-Kahn a ieşitdezbrăcat din baia apartamentului său de hotel, în momentul în careo angajată în vârstă de 32 de ani a hotelului intra în cameră.Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 13.00, la hotelulSofitel din New York

Menajera a declarat că nu se aştepta ca înapartamentul de lux - care costă 3.000 de dolari pe noapte - să seafle cineva. Browne a precizat că Strauss-Kahn a urmărit-o pefemeie în holul apartamentului - format din hol, sufragerie,dormitor şi cameră de conferinţe.

Femeia a declarat că Strauss-Kahn a forţat-osă intre în dormitor şi a început să o atace. Ea le-a spusanchetatorilor că a încercat să se apere, însă bărbatul a împins-oîn baie şi a agresat-o.

Poliţia a afirmat că Strauss-Kahn a încercatsă îi scoată lenjeria, însă femeia a reuşit să fugă, ajungând larecepţie, de unde personalul a alertat Departamentul de Poliţie dinNew York.

În momentul în care poliţiştii au ajuns lahotel, directorul FMI plecase, lăsând în camera de hotel telefonulmobil. "A plecat în grabă (...) Presupusa victimă a fosttransferată la spitalul Roosevelt, unde este tratată pentru răniminore", a spus Browne.

Autorităţile au aflat că Strauss-Kahn se aflăla bordul unui avion pe aeroportul JFK şi au solicitat AutorităţiiPortuare să reţină aparatul la sol. Doi detectivi au urcat labordul avionului, "chiar înainte de închiderea uşilor" şi l-aureţinut pe Strauss-Kahn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO