Business Internaţional

Şeful Mozilla, forţat să demisioneze la doar câteva zile de la numirea în funcţie

Şeful Mozilla, forţat să demisioneze la doar câteva...

Autor: Luciana Georgescu

04.04.2014, 14:27 1531

CEO-ul Mozilla, Brendan Eich, unul dintre cei mai importanţi executivi din Silicon Valley, a demisionat la doar câteva zile după numirea în funcţie, după ce pe Internet au început să circule informaţii care îl implicau în campanii discriminatorii, scrie The Wall Street Journal.

Eich, unul dintre oamenii cheie de la Mozilla, care a inventat limbajul de programare JavaScript şi a contribuit semnificativ la construirea companiei încă din 1998, a fost criticat ca urmare a unei donaţii de 1.000 de dolari, făcută în urmă cu 6 ani pentru a sprijini o iniţiativă din California împotriva cuplurilor gay.

Informaţiile cu privire la donaţie au fost publicate pe Internet la scurt timp după ce Eich a fost numit în funcţia de CEO. Mai mulţi angajaţi Mozilla au solicitat, prin intermediul reţelei de socializare Twitter, demisia lui Eich.

“Am decis să îmi dau demisia din funcţia de CEO. Misiunea fiecăruia dintre noi este mai puternică decât noi înşine, iar în condiţiile date, nu pot fi un lider bun. Îmi voi lua un timp de gândire înainte să mă hotărăsc ce urmează să fac mai departe”, a spus Eich.

“Avem angajaţi cu păreri diferite. Cultura organizaţională ne determină să încurajăm angajaţii să îşi susţină punctele de vedere în public... dar de această dată nu am reuşit să ascultăm”, a declarat Mitchell Baker, directorul executiv Mozilla, într-o postare pe blogul său.

Eich este a patra persoană din bordul de conducere al Mozilla care demisionează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO