Business Internaţional

Şeful YouTube se retrage de la conducerea companiei

Şeful YouTube se retrage de la conducerea companiei

Autor: Adrian Voicu

29.10.2010, 11:58 34

Chad Hurley, CEO-ul şi unul dintre fondatorii YouTube a anunţatcă se va retrage de la conducerea companiei, urmând să preia un rolde consilier în cadrul companiei şi plănuind ca în viitor să punăbazele unei alte companii, informează Bloomberg.

Vorbind în cadrul unei conferinţe susţinute la Dublin joi,Hurley a declarat că "i-ar fi plăcut să rămână independent" înainteca Google să preia compania în 2006 pentru 1,65 miliarde dolari,deşi gigantul internet a oferit într-o măsură destul de mareautonomie companiei.

"Sunt într-o perioadă de tranziţie către rolul de consilier", aspus Hurley. "Este un lucru pentru care am lucrat timp de doiani".

Hurley a mai spus că doreşte să pună bazele unei alte companiicare va oferi celorlalţi "ceva la fel de folositor" ca şiYouTube.

Hurley a fondat YouTube alături de Steve Chen şi Jawed Karim înfebruarie 2005, înainte de asta lucrând în cadrul Paypal. Dupăpreluarea companiei de către Google, numărul angajaţilor a crescutde la 67 la 600.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO