Business Internaţional

Semne de război după decizia fulger a lui Trump despre Ierusalim: Israelul face raiduri aeriene în Fâşia Gaza, ca ripostă la atacurile cu rachete

Semne de război după decizia fulger a lui Trump despre...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

09.12.2017, 10:15 88928

Cel puţin 25 de oameni, inclusiv şase copii, au fost răniţi, în urma raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, efectuate după ce militanţii palestinieni au lansat mai multe rachete înspre oraşe din sudul Israelului, informează agenţia de ştiri Reuters.

Autorităţile militare israeliene au declarat că raidurile aeriene au vizat o tabără a militanţilor şi un depozit de armament.

Martorii oculari au relatat că cele mai multe victime sunt din rândul locatarilor unei clădiri aflate în apropierea taberei.

Două rachete au fost lansate, vineri seară, din teritoriul palestinian Fâşia Gaza spre Israel, una fiind interceptată de sistemul antibalistic israelian, în contextul reacţiilor la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, privind Ierusalimul.

În cursul zilei de joi, trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, dar doar una a ajuns pe teritoriul israelian, căzând pe un câmp.

În Cisiordania şi Fâşia Gaza au loc proteste violente faţă de hotărârea preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului, soldate cu cel puţin doi morţi.

Liderul mişcării fundamentaliste Hamas, Ismail Haniyeh, a ameninţat cu atacuri împotriva Israelului. "Cine crede că noi ne vom mulţumi doar cu protestele visează...", a atras atenţia liderul Hamas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO