Business Internaţional

Serbia vrea investiţii chineze în infrastructură şi energie. În Cehia, chinezii stârnesc temeri

Serbia vrea investiţii chineze în infrastructură şi...

Autor: Catalina Apostoiu

16.04.2018, 00:00 332

Ministrul sârb de finanţe Dusan Vujovic a invitat companiile chineze să ia parte la proiecte de infrastructură din ţara sa, în condiţiile în care Belgradul şi-a reiterat angajamentul faţă de iniţiativa noului Drum al Mătăsii, relatează Seenews.com.

Serbia doreşte să finalizeze proiectele de infrastructură lansate în cadrul iniţiativei, pentru a spori competitivitatea economiei sale şi a-şi creşte exporturile către Europa Occidentală, a adăugat Vujovic.

Pe lângă proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii, Serbia oferă oportunităţi de business şi în domeniul protecţiei mediului şi energiei, a mai declarat oficialul sârb. În Cehia, în timp ce antreprenorii locali privesc cu ochi buni investiţiile chineze, specialiştii în securitate le privesc cu reticenţă.

Cehia nu are niciun mecanism de control pentru a preîntâmpina investiţiile riscante, iar influenţa economică şi politică din Orient creşte rapid, potrivit Euractiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO