Business Internaţional

Serena Williams: Aproape că am murit după ce am născut

Serena Williams: Aproape că am murit după ce am născut

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

21.02.2018, 13:14 250

Serena Williams (36 de ani) a povestit că starea ei de sănătate a fost una critică în luna septembrie, atunci când a născut-o pe fiica sa, Alexis Olympia. Marea campioană americană s-a temut pentru viaţa ei după ce a întâmpinat complicaţii la naştere.

"Aproape că am murit după ce am născut! Fiica mea s-a născut prin cezariană, după ce bătăile inimii i-au scăzut dramatic în timpul contracţiilor. Au urmat 6 zile de coşmar! Totul a început cu un embolism pulmonar, adică o situaţie în care una sau mai multe artere din plămâni sunt blocate de un cheag de sânge.", a spus Serena

Fostul număr 1 mondial a mai spus că nefericitul episod a lăsat urme puternice în viaţa ei.

"În momentul în care am simţit că nu mai am aer, n-am mai stat nicio secundă şi am chemat asistentele. Medicii au descoperit în abdomenul meu un hematom mare. Când m-am întors acasă, la familie, a trebuit să-mi petrec primele şase săptămâni de maternitate în pat. Şi acum trăiesc cu frică din cauza istoricului meu vizavi de această problemă medicală", a încheiat deţinătoarea a 23 de titluri de Grand Slam.

Serena s-a recuperat foarte greu, neputând să îşi apere trofeul de la Australian Open în luna ianuarie. Tenismena a jucat un singur meci oficial după ce a născut, în Fed Cup, pierzând alături de sora Venus, scor 6-2, 6-3 pentru olandezele Lesley Kerkhove şi Demi Schuurs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO