Business Internaţional

Serena Williams îşi propune să câştige cele trei Grand Slam-uri rămase de disputat în 2018

Serena Williams îşi propune să câştige cele trei...

Autor: Denis Şchiopu, Mediafax

05.03.2018, 14:50 103

"Obiectivul Serenei (n.r. - în acest an) va fi să câştige Grand Slam-uri", a declarat Mouratoglou, care o pregăteşte pe Serena Williams din 2012. "Este conştientă că e nevoie de timp pentru a reveni, dar ea are mereu obiective îndrăzneţe. Mai sunt trei Grand Slam-uri de jucat în acest sezon. Aceste turnee vor fi principalele ei obiective în 2018", a adăugat antrenorul francez, într-un interviu acordat site-ului wtatennis.com.

Patrick Mouratoglou consideră că Serena are în faţă cea mai mare provocare a carierei, dar este încrezător că sportiva americană, care va reveni în circuit odată cu startul turneului Premier Mandatory de la Indian Wells, îşi va recăpăta forma de altădată până la Roland Garros.

"Are 36 de ani, doar ce a dat naştere unui copil, a avut parte de un al doilea cheag de sânge şi nu a mai participat la competiţii de mai bine de un an. Cred că putem spune, fără îndoială, că aceasta este cea mai mare provocare a ei. Cred că va fi pregătită pentru Roland Garros. Competiţiile la care va lua parte până atunci o vor ajuta, iar din punct de vedere fizic progresează pe zi ce trece", a mai spus Mouratoglou.

În vârstă de 36 de ani, Serena Williams nu a mai participat la nicio competiţie oficială după turneul de la Australian Open, din ianuarie 2017, pe care l-a câştigat după o finală jucată împotriva surorii sale Venus Williams. Când a cucerit turneul de Grand Slam de la Australian Open, Serena Williams era însărcinată în două luni. Pe 1 septembrie, americanca a dat naştere unei fetiţe.

Serena Williams joacă la nivel profesionsit din 1995 şi a cucerit, de-a lungul carierei, 23 de turnee majore în proba de simplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO