Business Internaţional

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Unele ţări europene se opun planurilor SUA de aprovizionare cu armament a Ucrainei

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Unele ţări...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

12.02.2018, 07:00 26

"Europa nu este tăcută, ridică obiecţii [faţă de livrările de armament către Ucraina efectuate de SUA] cu o voce scăzută, nu în public", a declarat ministrul rus într-un interviu la postul Rossiya-1, citat de agenţia de ştiri Tass.

"Potrivit datelor noastre, îşi exprimă dezacordul în discuţiile cu Statele Unite, ca răspuns la cerinţele imperative ale Washingtonului ca Europa să se alăture" acestei iniţiative, a completat Lavrov.

"Statele Unite încearcă acum să ademenească în aceste planuri o serie de ţări cunoscute pentru atitudinea lor rusofobă, şi anume vecinii noştri baltici şi Polonia", a adăugat oficialul rus.

La finalul lunii decembrie, Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, a declarat că Washingtonul a decis să ofere Ucrainei "capabilităţi defensive îmbunătăţite ca parte a efortului nostru (american) de a ajuta Ucraina să-şi consolideze capacitatea de apărare pe termen lung, să-şi protejeze suveranitatea şi integritatea teritorială, să descurajeze alte agresiuni".

Potrivit postului de televiziune ABC, preşedintele american Donald Trump ar urma să aprobe planul care stipulează furnizarea de armament antitanc Ucrainei în valoare de 47 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO