Business Internaţional

Seulul înclină spre adoptarea unor măsuri militare în detrimentul dialogului cu Phenianul

Seulul înclină spre adoptarea unor măsuri militare în...

Autor: Marian Avram, Mediafax

04.09.2017, 17:05 735

Remarcile ministrului Apărării vin în contextul în care sunt presiuni tot mai mari pe preşedintele Moon Jae-in pentru a-şi schimba abordarea faţă de Phenian.

”În timpul întâlnirii Consiliului Naţional de Securitate (desfăşurată după testul nuclear de duminică), părerile au înclinat în direcţia întăririi măsurilor militare şi nu pe căutarea mijloacelor de dialog”, a declarat Song Young-moo, în faţa Parlamentului de la Seul.

Song a mai precizat că, în cadrul ultimei convorbiri cu secretarul american al Apărării, James Mattis, a cerut Statelor Unite dislocarea de armament strategic în Coreea de Sud. El a negat zvonurile conform cărora autorităţile din Seul ar fi cerut ca SUA să aducă focoase nucleare în Peninsula Coreea.

Tensiunile din Peninsula Coreea s-au intensificat după ce regimul de la Phenian a efectuat, duminică, un test al unei bombe cu hidrogen ce ar putea fi montată pe o rachetă balistică intercontinentală. În luna iulie, Phenianul a mai testat două rachete balistice intercontinentale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO