Business Internaţional

Sfârşitul unei ere pentru maşinile cu motoare pe benzină şi diesel în Marea Britanie: Londra vrea să interzică vânzarea acestora până în 2040

Sfârşitul unei ere pentru maşinile cu motoare pe...

Autor: Marian Avram

26.07.2017, 03:19 1806

Potrivit presei britanice, este de aşteptat ca Guvernul de la Londra să facă anunţul miercuri şi să dezvăluie crearea unui fond de 255 de milioane de lire menit să accelereze măsurile autorităţilor locale privind combaterea poluării cauzată de vehiculele cu motoare diesel şi pe benzină. Acest fond reprezintă o parte dintre cheltuielile de trei miliarde de lire alocate de Guvernul Marii Britanii pentru creşterea calităţii aerului.

Criticii spun că decizia de a interzice vânzarea maşinilor care merg pe combustibili fosili abia din 2040 este luată prea târziu. Liberal Democraţii susţin ca această decizie să fie implementată încă din 2025.

Până în prezent, Franţa a mai anunţat că intenţionează să ia o măsură similară.

”Anunţăm că din 2040 vor înceta vânzările de autovehicule care merg pe benzină sau motorină”, a afirmat recent ministrul Ecologiei din Franţa, Nicolas Hulot. El a recunoscut că acest obiectiv va fi greu de atins, ţinând cont de opoziţia producătorilor de automobile.

În plus, mai multe ţări europene, printre care şi Germania, au anunţat că au planuri de a reduce numărul autovehiculelor pe benzină şi diesel, în favoarea maşinilor hibride sau electrice. Spre exemplu, Germania are în plan să introducă în circulaţie peste un milion de maşini electrice până în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO