Business Internaţional

Shell şi BP au ridicat profitabilitatea comerţului cu petrol la maximul ultimilor 6 ani

Shell şi BP au ridicat profitabilitatea comerţului cu...

Autor: Ştefan Stan

26.10.2016, 10:23 355

Traderii de petrol au avut câştiguri puternice anul trecut, susţinute de preţurile scăzute ale petrolului care au creat oportunităţi în piaţă, a apreciat firma de consultanţă Oliver Wyman. Profiturile din diviziile de trading ale companiilor petroliere au avut o profitabilitate combinată de 19 miliarde de dolari, cea mai ridicată din 2009, când traderii au profitat de schimbări bruşte de preţuri.

Pentru traderii de mărfuri, profiturile au stagnat la 44 de miliarde de dolari pentru al doilea na consecutiv, în condiţiile în care gazele naturale, energia şi alte pieţe au avut o performanţă mai slabă decât petrolul pe tranzacţionare.

Raportul Oliver Wyman urmăreşte cu atenţie traderii de materii prime şi de mărfuri din lume, inclusiv unităţi ale companiilor precum Shell, BP şi Total, care nu îşi fac publică profitabilitatea. Shell şi BP au spus că au avut un an foarte bun în 2015.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO