SI are ambiţia să comită "atacuri enorme şi spectaculoase" în Europa, avertizează Scotland Yard

7 mar 2016 Autor: Valentin Vidu - Mediafax

Gruparea Statul Islamic (SI) are ambiţia să comită "atacuri enorme şi spectaculoae", în contextul în care jihadiştii îşi extind ţintele şi vizează modul de viaţă occidental, avertizează comandantul unităţii de luptă împotriva terorismului din cadrul Scotland Yard, relatează AP în pagina electronică.

Statul Islamic - care viza iniţial ţinte militare şi din cadrul poliţiei - plănuieşte acum să-şi extindă acţiunile la noi obiective, a declarat luni pentru presă comisarul adjunct Mark Rowley din cadrul Poliţiei Metropolitane.

"Avem de-a face cu o grupare teroristă care are ambiţii mari (să comită) atacuri spectaculoase, nu doar de tipul celor pe care le-am dejucat până în prezent", a avertizat el.

Gruparea se schimbă, a subliniat Rowley.

Anterior, ea s-a folosit în mare parte de propagandă pentru a radicaliza oameni care să acţioneze în numele ei, însă în prezent "încearcă să plănuiască atacuri mai mari", a apreciat directorul Specialist Operations.

Gruparea încearcă să aducă jihadişti antrenaţi în Siria - în nordul Europei - cu scopul de a comite atacuri, a avertizat comisarul adjunct.

 
Cuvinte cheie:
M.BRITANIE
, POLITIE
, STATUL ISLAMIC
, atacuri
, avertizare
, europa
, grupare
, islamism
, terorism
, adjunct
, comandant
, comisar
, context
, incercare
, lupta
, prezenta
, unitate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide